BMW-jeva aplikacija za pametno uro dobila nagrado

19. november, 2014

Novice

article-image

Inovativna aplikacija proizvajalca BMW je prejela priznanje na prestižnem tekmovanju CES Innovation Awards v New Yorku. Priznanje bo podeljeno v kategoriji Software and Mobile Apps.

Priznanja bo podelila žirija v sestavi neodvisnih industrijskih oblikovalcev, inženirjev in predstavnikov medijev. V kategoriji Software and Mobile Apps po kriterijih, kot so uporabna vrednost, vtis, prijaznost do uporabnika in stopnja inovativnosti. To pomeni, da BMW i Remote App za Samsung Gear S sodi v vodilno skupino mobilnih aplikacij na svetu.

bmw_app

BMW i Remote App za pametno uro Samsung Gear S je aplikacija, ki voznike BMW i brezhibno poveže s svojim vozilom – neposredno preko ure na zapestju. Aplikacija je bila razvita, da se do najpomembnejših informacij lahko dostopi brez ovinkov in v realnem času. Na začetnem zaslonu pametne ure, aplikacija kaže najpomembnejše informacije v pregledu: poleg časa, na primer pri BMW i3 tudi električni domet, napolnjenost baterije in med postopkom polnjenja predviden preostali čas polnjenja. Če se preko zaslona na dotik klika na vrednosti, ki so bile z BMW i Remote App prenesene na Samsung Gear S, se odpre podmeni s podrobnejšimi informacijami, ki so prikazane v tipičnem svetu barv in vtisa BMW i.

Naslednji podmeni obvešča o aktualnem stanju vozila, torej o odprtih vratih, oknih ali prtljažniku. Prednastavitev klimatske naprave, ki se prav tako lahko upravlja preko Samsung Gear S, je za električna vozila pomemben dejavnik za podaljšanje dometa. Notranjost se lahko tako udobno segreje vnaprej, če se vozilo še vedno polni preko električnega omrežja. Polnjenje baterije s tem ostane nedotaknjeno.