Prenovljen je tudi Ford S-Max

25. september, 2014

Novice

article-image

Po povsem prenovljenem tovornem programu, so zdaj na vrsti spet osebni avtomobili. Že je znano, da prihajata prenovljeni Focus in povsem novi Mondeo, sledili bodo tudi družinski modeli. Že kmalu C-Max, prav tako pa tudi večja S-Max in Galaxy.

Prihajajoči S-Max ne bo presenečal z obliko, saj je večino adutov razkrila že predstavljena študija. V skladu s hišnim oblikovanjem bo mogoče zaznati večjo podobnost s Fiesto in Focusom, tudi oblikovno oziroma velikostno ne bo novosti.

ford-s-max_15_gallery960x700

Nekaj novosti bo seveda tudi v notranjosti. Poleg oblikovne, bodo novi nekateri elementi, kot denimo električno pomični oziroma nastavljiv volanski obroč, pa prav tako električni in zložljivi sedeži v drugi in tretji vrsti, ki se bosta ponašali z novimi stranskimi varnostnimi blazinami, hkrati bodo prvič opremljeni z ogrevanjem in hlajenjem. Tako kot je mogoče že pri Kugi, bo z navidezno brco, torej brez uporabe rok mogoče odpreti zadnja prtljažna vrata.

ford-s-max_01_gallery960x700

Dodani bodo številni novi varnostni sistemi, zaradi česar naj bi bil novi S-Max (ki bo ‘stal’ na platformi novega Mondea) še bolj varen in zabaven. Lažje ga bo tudi parkirati, predvsem zaradi novega sistema za samodejno parkiranje.

Pri Fordu podrobnosti o motorni paleti še niso razkrili, bodo pa zagotovo v novem S-Maxu mesto našli praktično vsi novi motorji, vključno z novim 1,5-litrskim EcoBoost motorjem. Hkrati bo novi S-Max prvič na voljo tudi s štirikolesnim pogonom. Več oziorma skoraj vse bo znano že na pariškem avtomobilskem salonu prihodnji mesec.

ford-s-max_12_gallery960x700

Vir: Avto-Magazin